Page content

SEA (Search Engine Advertising)

Wat betekent SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Hiermee worden binnen de zoekmachines de betaalde zoekresultaten bedoeld. Met SEA kun je heel gericht klanten naar je website krijgen door te adverteren met de juiste keywords.

De betaalde zoekresultaten (SEA) zie je boven de organische zoekresultaten in Google. Hiermee kom je dus eerder in beeld. SEO en SEA zullen elkaar meestal versterken en samen meer kliks opleveren dan afzonderlijk.

Google Adwords advertenties

De advertenties in Google (Google Adwords) staan boven aan de pagina en soms ook enkele onder aan de pagina. Je kunt ze herkenen doordat er “adv” voor staat.

Wat is SEA?

Onder de SEA resultaten staan de organische zoekresultaten. Deze worden bepaald door het algoritme van Google.

Wat kost adverteren met Google Adwords?

De kosten voor het adverteren verschillen erg per branche en de gekozen zoekwoorden. Google Adwords werkt met een bieding systeem. Hoe meer adverteerders op een populair woord adverteren zoals bijvoorbeeld “hypotheek” hoe duurder het zal zijn bij de eerste drie resultaten te staan. Toch zal niet iedereen hetzelfde betalen voor een bepaald zoekwoord. Google beloont de relevantie van je zoekwoorden in combinatie met de landingspagina. Het is daarom verstandig om per item, dienst of onderwerp aparte adwords campagnes te maken. En deze op de juiste pagina te laten landen.

Advertentiekosten worden meestal uitgedrukt in kosten per klik (CPC) of kosten per conversie (CPV). Voor dat laatste zal je op jouw eigen website de webanalyse op keten moeten inrichten. Het is verstandig om vooraf te bepalen wat een conversie je waard is.

SEA monitoren en analyseren

Het bijhouden van de advertenties is dagelijks noodzakelijk, aangezien Google doorlopend aanpassingen verricht. Hierdoor kunnen conversies weleens zo duur worden, dat het onrendabel wordt. SEA wordt meestal uitbesteed aan gespecialiseerde bureaus die over de kostbare analyse software beschikken om SEA effectief én efficiënt in te zetten.

Laat hier gerust een reactie achter.

Comment Section

0 reacties op “SEA (Search Engine Advertising)

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);