Meta Tags

Wat zijn Meta Tags?

Meta Tags is een aanduiding voor alle informatie die over je content van je webpagina gaat maar niet direct zichtbaar is voor de gebruiker van je website. Een metatag zorgt ervoor dat de zoekmachines de pagina's beter kunnen vinden. Zo kun je de afbeeldingen, video's, content en grafieken in HTML allerlei tags meegeven, descriptie tag, zoals de title tag, alt tag etc. Veel meta tags hebben toegevoegde waarde voor  jou SEO ranking binnen Google.

Meta Tags zorgen voor de eerste indruk in de zoekresultaten en bepalen dus of een gebruiker op jou website terecht gaat komen.

Meta Tags

Niet alle Meta Tags zijn even belangrijk. Maar in totaliteit helpen ze wel om beter door Google gevonden te worden en zorgen dus voor een betere SEO ranking.

Een goed voorbeeld van een metatag die niet meer belangrijk is, is de metatag keywords. In deze tag kon je relevante zoektermen plaatsen, waar je vervolgens op gevonden werd in Google. Hier werd echter zoveel misbruik van gemaakt (er werden veel irrelevante zoekwoorden ingevoerd, alleen om de website hoger te laten scoren) dat Google heeft besloten hier geen waarde meer aan te hechten.

 

 
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down